Terveydenhuollon ammattilaisille

Medilife Klinikat kouluttaa Suomeen lisää nivelrikon ja nivelvaivojen ammattilaisia

Kun haluat saada entistä parempia kuntoutustuloksia nivelrikon ja erilaisten nivelvaivojen hoitamisessa, hakeudu koulutuksiimme. Nivelet Kuntoon hoitometodi on ainut Suomessa hyväksytty ja tuloksia tuottavaksi havaittu kuntoutusmetodi nivelrikon ja nivelvaivojen hoidoissa.

Kyseessä on rustokudoskuntoutus

Nivelrikossa ja yleensäkin muissa nivelvaivoissa on kyse nivelessä olevan luuta peittävän rustokudoksen kuntouttamisesta. Elävä ja uudistuva rustokudos koostuu kondrosyyteistä (rustosolu), jotka regeneroivat uutta rustokudosta jatkuvasti. Koulutuksen aikana selviää, miten regeneraatiota voidaan vahvistaa niin, että rustokudosta syntyy enemmän kuin sitä päivittäin hajoaa.

Tulehdus estää ja hidastaa rustokudoksen kykyä uudismuodostua

Nivelet Kuntoon metodissa tulehdus hoidetaan pois regeneraation tieltä. Koulutuksessa tulee selville, millä keinoin voimme ohjata potilaitamme pitkäaikaiseen ja turvalliseen, ei lääkkeelliseen tulehduksen hallintaan.

Tunnemme ravintovalmistemaailman ja tulemme ohjaamaan niiden käyttöä terveydenhuollossa

Olemme erityisen perehtyneitä markkinoilla oleviin, ei lääkkeellisiin valmisteisiin, joista on todistettavasti hyötyä potilaillemme. Tulemme jatkossakin ohjaamaan terveydenhuollon ammattilaisia niihin valmisteisiin, joilla saadaan todistettavia muutoksia rustokudokseen.

Liike on lääke

Koska rustokudoksiin ei ole verisuonitusta, tapahtuu kaikki rustokudoksen vaatima  aineenvaihdunta diffuusion avulla nivelnesteestä. Oikeanlainen ja riittävän tehokas ja laadukas nivelten kuormittaminen mahdollistaa rustokudoksen korjaavien ravintoaineiden saannin. Fysioterapian ammattilaiset pystyvät luotettavasti ohjamaan progressiivisiin harjoitteisiin, joilla tuetaan ja mahdollistetaan hyvä rustokudosaineenvaihdunta ilman liiallista rasitusta, joka voi jopa ärsyttää jo heikentynyttä rustoa enemmän.

Kuormitusvirheet kuriin

Selän välilevyihin tai niveliin kohdistuu usein liikaa vääränlaista kuormitusta. Polven, lonkan ja alaselän vaivoissa on useinmiten kyse jalan ja jalkaterän virheellisestä toiminnasta. Jalkaholvit kääntyvät sisään, sääriluu ja reisiluu kiertyvät myös sisäänpäin ja polven ja lonkan nivel joutuu epänormaaliin asentoon. Kuormitusvirheet tulee korjata heti, jotta tulehdukseen johtava ärsytys saadaan helpottumaan ja loppumaan.