Hoitomenetelmät

Tehokkaat ja toimivat hoitomenetelmät

Medilife Hyvinvointiklinikat on ainutlaatuinen yhdistelmä funktionaalisen eli terveyslääketieteen – ja koululääketieteen hoito- ja kuntoutusmuotoja. Hoito- ja kuntoutustulokset ovat erinomaisia.

Olemme kehittäneet lähes 20 vuoden aikana menetelmän nivelrikon ja muiden nivelvaivojen sekä selän välilevyjen kuntoutukseen – Nivelet Kuntoon ja Selkä Kuntoon metodit.

Vastoin suomalaisessa terveydenhuollossa esiintyvää uskomusta, nivelrikosta voi kuntoutua. Nivelrikon käypähoitosuosituksissa tavoitteena ei ole kuntoutuminen, vaan kivun lievitys ja leikkausen siirtäminen. Tästä syystä hoitomenetelmät rajoittuvat kipu- ja tulehduslääkkeisiin, painon hallintaan ja lihasten vahvistamiseen. Medilife klinikoilla on ollut käytössä hoitokonsepti, jossa määritellään nivelen kunto ja tarvittavat kuntoutustoimenpiteet. Nivelrikon kuntoutuksessa tärkein tekijä on nivelen rustokudoksen kunnon palauttaminen. Tällöin myös nivelen kivuton toiminta palautuu. Nivelrikkoon liittyy yleensä tulehdus, joka tuntuu ja näkyy turvotuksena ja liikerajoituksena. Esim. polvi ei tällaisessa tilanteessa tahdo mennä koukkuun. Kipu tulee polven ympärille joko kyykkyyn mennessä tai kun on ollut hetken kyykyssä.

Rustokudoksessa ei ole verisuonitusta. Kaikki aineenvaihdunta tapahtuu nivelnesteen välityksellä. Keskitymme aluksi tulehduksen poistoon sekä nivelessä olevien pienten sidekudosrakenteiden hajoittamiseen, joittei ne  ärsytä nivelen rustopintaa niveltä käytettäessä. Kyseiset sidekudosrakenteet kuuluvat rahinoina ja rutinoina nivelessä ja ovat kehon itsensä sinne rakentamia, joten ne on myös mahdollista saada sieltä pois. Tulehduksen poistoon toimii hyvin boswelliahappoa sisältävät valmisteet ja kuollutta sidekudosta poistaviin serratiopeptidaasientsyymiä sisältävät valmisteet. Tehokkaaseen ammattilaiskäyttöön tarkoitettu yhdistelmävalmiste, Seralgin, täyttää molemmat vaatimukset. Yksi valmiste – kaksi vaikuttavuutta. Hoidon alussa suosimme 2 valmistetta aamusta tyhjään vatsaan. Kun tulehdusprosessi on saatu hallintaan, keskitymme rustokudoksen elvyttämiseen. Tyyppi 2 kollageenia, C – vitamiinia ja mangaania sisältävä ArthroQ palauttaa tehokkaasti nivelruston kuntoa ja nivelen toimintaa. Tällöin 1 valmiste riittää, sillä yhdessä kapselissa on tyyppi 2 kollageenia 300 mg kun esim. Finitro Fortessa sitä on 2 mg/ kapseli ja suositeltava päiväannos on 4 valmistetta/ vrk. Nivelrustokudos on lähes ainoa kudos, minne ei pulsoivat magnettilaitteet kykene vaikuttamaan. Tästä syystä nivelkuntoutuksessa on kuntouttettavan nivelen liike tärkeää, jotta ravintoaineet saadaan nivelnesteestä rustokudokseen.

Kykenemme tehokkaasti hoitamaan 1., 2. ja jopa 3. asteen nivelrikkoja. Kun tulette meille hoitoon, niin ottakaa mukaanne natiiviröntgenkuvat ja lausunnot. Polven ja lonkan nivelrikoissa ovat kuormituskuvat paremmat, sillä ne kertovat nivelen asennosta ja rustokudoksen määrästä enemmän.

Pulsoivat magneettikenttäterapiat

Hoitomenetelmänä pulsoiva magneettiterapia on hyväksytty Suomessakin  Käypä hoito suosituksiin jo 2014. Kun kohdistamme hoidon pään alueelle, puhumme transkraniaalisesta magneettiterapiasta. Seuraavasta linkistä pääset lukemaan asiasta tarkemmin.  http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=nak06962.

Magneettikenttäterapia elvyttää soluaineenvaihduntaa, jolloin paranemisprosessi käynnistyy ja tehostuu. Tehokas ja turvallinen magneettikenttäterapia rentouttaa lihaksiston, vapauttaa hermopinteitä sekä poistaa kipua ja tulehdusta.  Pulsoivaa magneettiterapiaa käyttävillä klinikoilla saavutetaan merkittävästi parempia hoitotuloksia, sillä useinmiten hoitoon tulevilla on perusaineenvaihdunnassaankin parannettavaa.

FDA on hyväksynyt hoitomenetelmämme mm. nivelrikkokivun, nivelturvotusten, pehmytkudosturvotusten sekä luun mineralisaation (osteopenia ja osteoporoosi) kuntoututuksessa.

Pulsoivat magneettikenttäterapiat masennuksen hoidossa

Yle on  uutisoinut pulsoivien magneettiterapioiden vaikutuksesta masennukseen. Uutisessa kerrotaan, miten 12 hertzin taajuudella annettu hoito auttaa masennuksesta kärsiviä. Medilifen käyttämät transkraniaaliset magneettihoitolaitteet voidaan säätää 1-100 hertzin välille. Uutiseen pääset tästä linkistä kopioimalla se. https://yle.fi/uutiset/3-10362770. Kun haluat kuntoutua, ota yhteys Medilifeen ja varaa aikasi tilanteen kartoittamiseen ja kuntoutussuunnitelmasi tekoon.

Funktionaaliset laboratorioanalyysit

Hivenaine- ja raskasmetallianalyysi

Analyysin perusteella voimme todentaa 17 myrkyllisen raskasmetallin ja 23 terveydellemme tärkeän hivenaineen puutoksen ja kertymän.

Kudosten hivenainepitoisuuteen vaikuttavat ruoansulatus, ruoan imeytyminen ja aineenvaihdunnan toimivuus. Siksi vain tarkalla hivenaineanalyysillä saamme selville kuinka paljon välttämättömiä suojaravinteita ravinnosta saamme. Suojaravinteiden hyväksikäyttöä haittaavat myös myrkkymineraaleiksi kutsutut raskasmetallit, joille altistumme työ- ja elinympäristön, elintarvikkeiden ja -tapojen sekä juomaveden heikkolaatuisuuden myötä. Hivenaineanalyysiin tarvitaan 0,3 grammaa käsitelemätöntä ( ei väriaineita eikä permanenttia 3 kuukauteen ) hiusta tai pubeskarvaa. Kun haluat tietää, syötkö liikaa hivenainevalmisteita tai haluat selvittää mahdolliset terveydentilaasi vaikuttavat puutokset, soita välittömästi Medilifen numeroon, josta saat tarkemmat ohjeet. Soita numeroon 0290 001080.

 

Oikeanlainen ravinto

Ravintolisät ja erityisesti terapeuttiset ravintotehosteet paikkaavat nopeasti ja tehokkaasti vuosien saatossa laiminlyödyn ruokavalion. Jatkossa ylläpidämme ihmisen hyvinvointia ohjaamalla häntä oikeanlaisiin ravitsemustottumuksiin.

Syömällä oikein ehkäiset monien sairauksien syntyä ja pidät itsesi virkeänä.

Hivenaineet, rasvahapot ja antioksidantit ovat myös keskeisiä Medilife-hoidoissa. Fysikaalisilla hoitomuodoilla kiihdytämme aineenvaihduntaa, mutta kokonaisvaltaisimman ja tehokkaimman hoitotuloksen saamme lisäämällä tärkeitä ravinteita, joita vaaditaan elimistön omissa korjaus-, ylläpito- ja suojausprosesseissa. Monet suojaravinteet ovat välttämättömiä hyvinvoinnillemme. Niiden riittävä saanti pitää meidät terveempinä, virkeämpinä ja työkykyisempinä. Kun solusi voivat hyvin, sinäkin voit hyvin.

Funktionaalinen fysioterapia

Fysioterapiassa otamme huomioon koko ihmisen. Tahdomme vaikuttaa vaivan lisäksi niihin syihin, jotka ovat johtaneet oireisiin. Meillä on aina funktionaalinen lähestymistapa.

Jalkahoito

Jalkahoidossa ammattitaitoinen henkilökunta auttaa varsinaisen jalkahoidon lisäksi havainnoimaan, onko esim. kovettumien syy väärässä jalan toiminnassa eli kansankielellä virheasennossa. Kun tämä todetaan, on käytössämme Balkefors metodi henkilökohtaisten ja virheasentoa korjaavien ja jalan normaalia toimintaa tukevien pohjallisten teossa. Usein käyttämme tuloksellisen hoidon tehostamiseksi ja varmistamiseksi kiilakorjausta, jossa pohjalliseen tulee tarkasti määriteltyjä kiilauksia, joilla voidaan ohjata jalan hyvää toimintaa aina kantapään painamisesta maahan siihen asti kunnes isovarvas irtoaa alustasta. Jalkahoidon asiakkaina on erityisesti heikosta verenkierrosta kärsivät henkilöt. Heitä ovat mm. diabeetikot, vanhukset ja ylipainoiset. Terveenä itseään pitävien olisi hyvä käydä jalkahoitajalla vähintään kerran vuodessa, sillä samalla voidaan havaita mahdolliset alkavat muutokset jalan hyvinvoinnissa.